Ingredients per 6 racions:
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 30g de mantega
- 1kg de porros
- 2-3 cullerades de farina
- 150ml de crème fraîche o de nata espessa (30-40% MG)
- sal, pebre negre mòlt i nou moscada ratllada
- 2 rotlles de massa de pasta de full
- 1 rovell d'ou barrejat amb una miqueta d'aigua

Preparació:
1. Posar el forn a escalfar a 200ºC.
2. Escalfar l'oli i la mantega a una paella i daurar els porros.
3. Retirar la paella del foc, afegir la farina i barrejar bé.
4. Tornar a posar al foc, deixar daurar la farina i retirar de nou.
5. Afegir la crème fraîche/nata espessa, la sal, el pebre i la nou moscada.
6. Posar al foc i anar removent fins a que espesseeixi. Deixar refredar.
7. Estirar un dels dos rotlles de massa. Repartir la pasta feta amb els porros per sobre, deixant un espai de 2cm aprox. a les vores. A continuació, amb un pinzell, untar les vores amb el rovell.
8. Amb l'altre rotlle de massa, tallar tires fines i col·locar-les a sobre de la pasta de porros fent una mena d'enreixat.
9.Untar també aquestes tires amb el rovell i posar tot plegat a una safata de forn folrada amb paper vegetal per al forn.
10. Deixar al forn durant 30 min a 180ºC, fins que la massa estigui daurada i cruixent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada