- 8 carxofes
- encenalls de pernil ibèric
- 1 llimona
- mantega
- formatge ratllat
- llorer
- sal
Per a la beixamel
• farina
• llet
• 1 ceba
• mantega
• conyac
• nou moscada
• sal
Elaboració:
- Per començar, feu una beixamel a la manera tradicional.
- Netegeu les carxofes traient-los el tronxo i les fulles més dures, renteu-les i bulliu-les uns trenta minuts en una olla amb sal, llorer i un bon raig de suc de llimona.
- Quan estiguin toves, traieu-les de l’olla i deixeu-les una estona amb aigua amb gel.
- En una plata d’anar al forn, disposeu al fons un gruix de beixamel, al damunt aneu-hi col·locant les carxofes ben escorregudes, que haureu farcit tot el cor amb bocinets o encenalls de pernil.
- Cobriu-les amb més beixamel, escampeu per damunt formatge ratllat i miquetes de mantega i fiqueu-les al forn a gratinar fins que estiguin daurades.
Variació vegetariana: substituir els bocins de pernil per sofregit de verdures, o espinacs i panses, o tomàquet trocejat amb alfàbrega i mozzarela...
mmm... vull provar-les!!
ResponElimina