Bloc del:


Grup de consum de verdures ecològiques de la Facultat de Biologia i Ambientals



dimecres, 28 de novembre del 2012

Trinxat de col i patata amb cansalada

A la comarca de la Cerdanya un dels plats típics estrella és el trinxat, que es fa amb col, patata i cansalada viada.
 
Ingredients per  4 racions:
 
  • 1 col d'un quilo aproximadament
  • 5 patates mitjanes
  • 4 alls
  • 8 talls de cansalada fresca
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre negre
  • pebre vermell
Preparació:
 
1. Per començar tallem la col a trossos, pelem i tallem la patata també a trossos i ho fem bullir tot al voltant d'una hora, que quedi ben tou.
2. Tallem la cansalada i la saltem fins que quedi ben rossa, cruixent. La reservem anant amb compte d'eliminar tot el greix que poguem.
3. A la mateixa paella hi tirem un raig d'oli d'oliva i els alls picats, quan comencin a agafar color hi aboquem la col i la patata que haurem escorregut prèviament i anirem aixafant-ho tot i mesclant fins que quedi una pasta de col i patata amb els mínims trossos grans, com un mal puré amb entrebancs.
4. No caiguem en l'error de passar-ho per la batedora, la gràcia del trinxat és aquesta textura amb un toc casolà, irregular, imperfecte.
5. Ho rectifiquem de sal i pebre i ho servim: fent una base amb el trinxat i tirant-hi per sobre la cansalada.
6. Abans de portar-ho a taula hi podem espolsar opcionalment una mica de pebre vermell, picant o no, segons el nostre gust.
Servir calent!!!
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada