Bloc del:


Grup de consum de verdures ecològiques de la Facultat de Biologia i Ambientals



dijous, 12 de desembre del 2013

Bunyols de carbassa

Els bunyols de carbassa són uns dolços tradicionals de València que es fan en època de falles. Es venen al carrer (com els xurros aquí) i es prenen calents, sols o amb una mica de xocolata calenta per sobre. Tot i que les falles ja han passat, em vaig quedar amb les ganes de fer-ne... M’encanten els dolços arrelats a les nostres tradicions! El més difícil de tot és agafar la pràctica per donar la forma típica del bunyol amb el forat al mig: la massa és terriblement enganxosa i el truco està en agafar una mica de massa amb una mà i amb l’altra pessigar-la amb els dits índex i polze fins a foradar-la. Per evitar que s’enganxi, cal mullar-se els dits cada vegada que es fa un bunyol; va molt bé tenir un bol ple d’aigua al costat per anar sucant els dits. Tot i que el primer bunyol queda com un bunyol ;-) aviat se li agafa la pràctica!



Ingredients: (per uns 25 bunyols)
  • 250g de carbassa cuita
  • 200g de farina de força
  • 1 sobre de llevat de forner o 20g de llevat fresc
  • 1 cullerada sopera de sucre
  • 50g d’aigua
  • 1 rovell d’ou
  • Canyella en pols i pell de llimona ratllada (opcional)

Preparació:

Barrejar la carbassa (cuita al forn o bullida) amb la resta d’ingredients excepte la farina fins obtenir un puré ben fi. Afegir la farina i barrejar bé. La massa ha de quedar molt tova i enganxosa. Deixar-la reposar una hora tapada dins un bol per tal que llevi. Fregir porcions com he explicat abans en oli abundant, deixar sobre paper absorbent i arrebossar amb sucre.

Bon profit!

http://lacuinadecasa.blogspot.com.es/2007/03/bunyols-de-carbassa.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada