Bloc del:


Grup de consum de verdures ecològiques de la Facultat de Biologia i Ambientals



dijous, 4 de juliol del 2013

Tzatziki (amanida de iogurt amb cogombre)

Ingredients


  • 2 iogurts grecs (300 g) o iogurts catalans de llet de xai 
  • 2 cogombres de mida mitjana
  • 4-6 alls triturats
  • 4 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • una mica de vinagre
  • olives negres
  • pebre vermell
  • sal
  • 50 g d'ametlles triturades (opcional)

Preparació


  1. Ratlleu el cogombre bastant fi, però no massa.
  2. Premeu la massa de cogombre amb la mà per treure'n tota l'aigua.
  3. En un bol, barregeu-lo amb la sal, l'all, el iogurt i el vinagre.
  4. Per últim, afegiu-hi l'oli i remeneu-ho per amalgamar ben bé tots els ingredients.
Serviu aquesta crema amb unes quantes olives negres per sobre, junt amb un polsim de pebre vermell. S'hi pot posar més o menys all segons si es vol que la crema sigui més o menys picant. També s'hi poden afegir ametlles triturades, que hi donen un gust molt especial.


 http://www.tv3.cat/karakia/receptes/282/Tzatziki

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada